Stevo D3 na zinderende laatste wedstrijd kampioen:

geplaatst op: 01-06-2011
Geesteren – De meisjes van STEVO D3 zijn woensdag na een prachtige overwinning op de naaste concurrent Olympia kampioen geworden. De laatste wedstrijd in de veldcompetitie moest met 2 doelpunten verschil gewonnen worden. Vol zelfvertrouwen en de gedachte dat het mogelijk is om te winnen, werd er al ruim een week naar deze dag toegeleefd. Maar dat het zo spannend zou worden was van te voren niet te voorspellen.

d3

Gespannen reisden de meisjes samen met veel supporters af naar Delden, waar de beslissende wedstrijd tegen Olympia uit Hengelo gespeeld moest worden. De meisjes stonden op dit moment nog 2 punten achter op koploper Olympia. En door een wat minder doelsaldo moest er gewonnen worden, en wel met 2 doelpunten verschil. De meisjes lieten er geen gras over groeien en begonnen voortvarend. Binnen 2 minuten stonden ze met 2-0 voor. De marge van 2 doelpunten was al gehaald. Nu moest getracht worden om dit vast te houden. Ook Olympia liet zien dat het niet voor niets bovenaan stond en scoorden weer tegen. Na een 2-1, 3-1, 3-2 en 4-2 stand werd de rust bereikt. Nog steeds was de marge van 2 doelpunten aanwezig en zouden de meisjes kampioen zijn. Na wat goeie aanwijzingen van de coaches werd er aan de 2e helft begonnen. De 2e helft ontpopte zich als een ware triller. Het spel ging in een rap tempo heen en weer, wat resulteerde dat beide ploegen geregeld het doel troffen. Na een 7-3 voorsprong leek de buit binnen, maar Olympia gaaf zich niet zomaar gewonnen. Ze scoorden 2 keer achter elkaar waardoor de stand 7-5 werd. Gelukkig werd er in de laatste minuut de verlossende 8-5 gescoord. Het was nu onmogelijk voor de tegenstander om nog 2x te scoren. Na het fluitsignaal barste de feestvreugde los. Na veel lovende woorden werden de velbegeerde medailles namens het bestuur door Frank Klaassen uitgereikt. Ook van de vele supporters die meegereisd waren werden de felicitaties in ontvangst genomen. Bij terugkomst in Geesteren werden er al luit toeterend en schreeuwend enkele ererondes gereden. Daarna werd er koers gezet naar Erve Kampboer, die hun gastvrijheid aanboden om het feest verder te vieren. Met veel gezang, drankjes en eten werd het één groot feest. Hierdoor kan er nog lang met ontzettend veel plezier worden terug gekeken op deze ontzettend mooie dag.