Geschiedenis van Handbalvereniging Stevo

Geschiedenis van Handbalvereniging Stevo

In 1951 kwam het van de grond. Vanuit de textielfabriek Ten Cate in Geesteren werd in die jaren de wens om een sport voor dames in Geesteren te kennen gegeven. Het was Marietje Groothuis, werkneemster van de firma Ten Cate, die het initiatief nam en de zaak voorlegde aan Pastoor Mulder van Geesteren. Deze gaf zijn goedkeuring. Er werd contact gezocht met Gre Kosters, iemand die goed bekend was met het sportgebeuren, met name de handbalsport. De handbalsport was in die jaren bijna de enige teamsport voor dames. Hierna is contact op genomen met de voorzitter van S tevo voetbal en alhier werd de handbalvereniging in spe ondergebracht.
 
Het eerste bestuur bestond uit: Marietje Groothuis (voorzitter en secretaris), Marietje Kottink (penningmeester), Gre Kosters (trainster), San Meijer en Annie Oude Wesselink.
 
In 1957 nam Stevo voor het eerst deel aan een zaalhandbaltoernooi. Dit was de eerste keer dat men kennis maakte met z.g. zevenhandbal. Destijds speelde men namelijk bijna uitsluitend veldhandbal met elf speelsters op een volledig voetbalveld met onverkleinde voetbaldoelen. Hierna volgde een periode van bloei met allerlei kampioenschappen.
In de jaren 80 namen wat Keerls van de vrouwleu het initiatief om ook eens te gaan handballen. Om dat de vrouwen regelmatig een handbaltoernooi hadden, dachten de keerls, och laten wij het ook eens proberen. En van het een kwam het ander en zo volgde steeds meer aanmeldingen voor dit keerls team. Er kwamen zoveel aanmeldingen dat er ook een tweede team kwam. Beiden deden inmiddels mee aan de handbalcompetitie.
 
In 1992 namen enkele dames het initiatief om een recreantenteam op te richten. De meeste dames hadden gespeeld in het 1e of 2e team en wilden toch wel weer gaan handballen zij het op een lager pitje en geen competitie op zondag.

We staan schouder aan schouder!

Onze sponsoren